Ето кои капани на бургаския плаж ще бъдат съборени /снимки/

Заведенията, които стъпват на плажната ивица днес са затворени

Заканата на министър Николина Ангелкова да срути плажните капани в Бургас се оказва ненапразна. В това се увери днес екип на burgasdream.com.

Всички заведения, които стъпват на пясъчната ивица са закепенчени за разочарование на стотиците жадни бургазлии, които се надяваха да пият бира и да гледат морето.

Затворен е бар Кариби, който стоически поддържаше персонал цяла зима и не затвори дори за минута дори при минус 15 градуса през януари. Всеки посетител бе посрещан на заснежения плаж, стоплен с печка и одеяло.

Закепенчена е култовата бирария Самба, която поне от 15 години работи.

Хлопнаха врати Остров Бали, Рибарска среща и още куп други славни капани.

Опечалени бях днес бургазлии и гости на морския град, още по-тъжни ще бъдат пък когато влязат багерите.

Разположените заведения на Северния плаж в Бургас са незаконни и до края на месеца ще бъдат съборени, закани се министърът на туризма Николина Ангелкова при последното си посещение в Бургас на 18 май. 

„Постепенно ще изчистим облика на националните курорти. Това е една от основните задачи на Министерството на туризма - да се определи техният статут и да се създадат правила за тяхното функциониране както по отношение на инфраструктурата, така и по отношение на благоустройството и на архитектурната визия на обектите, които се намират на територията на националните курорти”, заяви тя.

Община Бургас няма да започва процедура по събарянето на заведения на Северния плаж до приключването на търга за наемател на плажната ивица. 

Ангелкова заяви, че заведенията на плажа са незаконни и трябва да бъдат съборени. Причината е, че в момента атрактивният плаж е неохраняем. Процедурата за концесията му се провали, а търгът за наемател, който да го стопанисва ще се проведе на 29 май.

Текст и снимки Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови