Празничното шествие в Бургас започва в 10.30 ч.

В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315 деца. То ще тръгне в 10:30 часа от площад “Тройката” и ще премине по ул. “Александровска” и ул. “Богориди” до Морската градина. 

Шествието за 24 май ще понесе буквите от българската азбука, като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са изработени в подходящ вид и размер, с големина 1.20 на 0.80 метра, за да могат младежите, участници в утрешния парад, да ги носят лесно и удобно. Инициативата е на Община Бургас. 

В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315 деца. То ще тръгне в 10:30 часа от площад “Тройката” и ще премине по ул. “Александровска” и ул. “Богориди” до Морската градина. За да се гарантира безопасността на участниците в него, между 9:30 и 12:30 ще бъде затворена ул. “Левски”, в участъка от ул. “Хр. Ботев” до бул. “Ст. Стамболов”. 

На моменти ще бъде ограничавано движението на пътни превозни средства на ул. “Богориди”, в кръстовищата с ул. “Лермонтов”, ул. “Фотинов”, ул. “Цар Симеон І” и бул. “Демокрация”, както и по бул. “Демокрация”, в участъка с кръстовищата с ул. “Св. св. Кирил и Методий”, ул. “24-ти черноморски пехотен полк” и ул. “Цар Симеон І”.

Празникът ще продължи с откриване на изложба на бургаските художници по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост от 12.00 ч. в зала "Дружеството на художниците - Бургас".

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови