Злоупотреби и с името на бургаския кмет за сергии за мартенички и сладолед

Ден, след като разследваният от прокуратурата добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов напусна парламента заради злоупотреби с името на премиера Бойко Борисов, зам.-председателят на партията и кмет на Бургас Димитър Николов обяви в ефира на bTV, че и той е бил замесен в подобни сюжети в своята община.

„И на мен са ми се случвали подобни дребни инциденти – с точки за сладолед, мартеници, пуканки. Злоупотребява се с името на кмета, защото се смята, че бързо ще се получи разрешение”, обясни Николов. Той беше категоричен, че не знае за по-големи казуси и посочвайки, че всички в Бургас могат да се свържат с него.

Николов нарече „полускандал” сюжета с депутата, придобил известност като „Суджукгейт” и изрази мнение, че темата вече е приключена с оттеглянето на народния представител и рокадите в издигналата го структура.

По повод факта, че Бургас е една от най-бързо развиващите се общини Димитър Николов заяви, че това се дължи на усилията на неговия екип и на гражданите, които ги подкрепят в преките, които общината реализира. Кметът на Бургас уточни, че няма преференциално отношение от централната власт на ГЕРБ към Бургас, заявявайки, че Бургас е със същите възможности, с каквито са и останалите градове в страната.

Относно достъпа на хора с увреждания до плажа, за което има подадени сигнали и към премиера Борисов, кметът на Бургас посочи, че рампите са регламентирани и са част от изискванията към всеки концесинер.

"Аз и колегите ми винаги сме настоявали така да се промени законът, че поне един плаж, общината да има право даго управлява. По този начин, кметът пряко може да изисква да бъдат монтирани такива рампи", отбеляза Димитър Николов. 

Във връзка с инфраструктурните проекти, Николов посочи, като свой приоритет тяхното завършване, а именно южната дъга на Бургас, която е към своя край. Кметът отбеляза, че е сериозен проблемът в северна посока – към Несебър, Слънчев бряг и Варна.

"Трафикът е изключително сериозен както от летовници, така и от жители на Северна България, които предпочитат да пътуват към София през АМ „Тракия”. В резултат се образуват задръствания, а тежките катастрофи са с 60% повече в сравнение с миналата година. Броят на жертвите също расте", съобщи Димитър Николов.

За най-новата придобивка на Бургас - електровелосипед, кметът посочи, че придвижването в града, особено за възрастни хора, ще бъде в пъти по-лесно. 

Електровелосипедът се зарежда на специална стоянка. Този тип колело значително намалява физическите усилия за движение и има заряд за 80 км каране. Проектът работи вече 4 години в общината, като на няколко места има и изградени станции за ремонт.

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови