Ето как ще изглежда новият физкултурен салон на Електрото в Бургас

Започна първият етап на строежа на модерен физкултурен салон в двора на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ и СОУ „Иван Вазов“ в Бургас. Училището и гимназията делят една и съща сграда.

Спортното съоръжение се изгражда на мястото на стария физкултурен салон и свързаните с него едноетажни постройки на кабинетите, които бяха съборени.

Ще се направи връзка между старата и новата сгради, с което ще се осигури достъпна среда в новия физкултурен салон, като се ползва съществуващ асансьор. На второ и трето ниво се преустройстройват класни стаи, през които се прави връзката.

Първият етап включва изграждане на сутерен, първи и втори етаж в изравнително ниво. Към този етап е предвиден и "временен" идентичен с постоянен покрив. 

На първи етаж са ситуирани физкултурен салон и малка спортна зала, достъпни саблекални, душове и санитарни възли, гримьорни и складови помещения, в сутерен са обособени съблекани с душове и санитарни възли, треньорски, технически и складови помещения, а в изравнителното второ ниво са предвидени 4 специализирани кабинети.

Изграждането на първият етап започна през август и ще завърши през май 2019 г. Той е финансиран по ОПРР „Региони в Растеж“ 2014-2020 г.

Вторият етап е частичен трети етаж за учебни кабинети и няма да се реализира в срок от най-малко 5 години след приключване изпълнението на дейностите по проекта. За него ще се търси друг източник на финансиране.

Текст и снимка Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови