Бургас първенец по санирани блокове

1669 блока са санирани по Националната програма за енергийна ефективност от нейния старт до края на март тази година.

Общо 2022 сгради в цялата страна имат сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

В момента се извършват строително-монтажни дейности по 138 сгради. 91 са на етап техническо обследване, за 7 е обявена обществена поръчка за техническо обследване и обследване за енергийна ефективност, а още 100 са с обявена обществена поръчка за строително-монтажни дейности. По 17 сгради няма започнати дейности.

В общините Бургас, Благоевград и Пазарджик са обновени всички жилищни блокове със сключени договори за целево финансиране. В Бургас завършените сгради са 205, в Благоевград - 143, а в Пазарджик 41.

Сред останалите общини, където има сключени договори за целево финансиране, с най-много въведени в експлоатация блокове са Хасково - 82, Стара Загора - 72, София - 55, Пловдив - 50 и Перник 40.

В община Хасково от 110-те сгради с договори за финансиране се работи по 6, 10 са на етап техническо обследване, а за 12 сгради е обявена обществена поръчка за строително-монтажни работи.

В процес на обновителни дейности са последните 3 сгради с договори в община Стара Загора, както и последната сграда в община Перник.

В София 166 сгради имат договори с ББР за целево финансиране, като от тях се работи по 42, 32 са с обявена обществена поръчка за строително-монтажни работи, а 30 са в техническо обследване.

Реновират се и 13 сгради в Пловдив от общо 73. 4 жилищни сгради в общината са на етап техническо обследване, а за пет има обществена поръчка за строителни дейности. обследвания.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови