Вижте парада на ретроавтомобили в Бургас /снимки/

Близо 200 ретро автомобили, мотоциклети и велосипеди от България, Сърбия, Словения, Русия и Хърватия бяха подредени днес по продължението на алеята от Пантеона до Експоцентър "Флора".

В парада на старите, но запазени с много грижа и любов от собствениците возила специален акцент бяха: военен джип "Willys" на пловдивски колекционер; "Понтиак", произведен през далечната 1931 г. от времето на сухия режим в Америка, собственост на сръбски колекционер; участието на новоучредения клуб "Анхиало" - Поморие, акцентиращ на марка "Порше", и традиционното участие на фирма "Бургасбус" с 2 ретро автобуса.

Парадът представи и бутиков състезателен автомобил SIN CARS на колекционер от Велико Търново, както и реставриран форд кабриолет от 1934 г., единствен засега на Балканите, пристигащ от Търговище.

Парадът на ретро автомобили имаше и кауза - подкрепа на 5-годишната Цвети по решение на ръководството на Авто-мото клуб "Ретро". Момиченцето е родено преждевременно и е с диагноза детска церебрална парализа. Болестта е засегнала крайниците на детето и то има нужда от продължително лечение и операция в САЩ, за да може да ходи. 

Кутиите за дарения бяха поставени по време на автомобилното изложение, за да има възможност всеки, съпричастен към съдбата на малката Цвети, да дари средства за лечението ѝ.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови