Още една фасада по «Богориди» грейва, ето кои са наред /снимки/

"Нов живот за старите фасади" е програма на Община Бургас, към която се присъединяват все повече собственици на сгради,

тъй като виждат с очите си постигнатия положителен резултат с първите нейни контрагенти. Виждат го още жителите на града, както и неговите гости. 

Такава е и философията на програмата - главните пешеходни зони на Бургас да станат още по-атрактивни и с добавена туристическа стойност. За целта Общината, с одобрението и подкрепата на местния парламент, изготвя със собствени сили архитектурните проекти за възстановяване на фасадите и координира тежките съгласувателни процедури между собствениците и Министерство на културата.

Вече приключиха строителните дейности за възстановяване на знаковата сграда с адрес ул. "Лермонтов" 26. В момента се работи по сградата на "Богориди", където е настанена сладкарница "Роза" - там собствениците си спечелиха проект по оперативна програма "Региони в растеж". В началото на август иде ред на сградите с адрес "Богориди" №4, "Богориди" №6, както и сградата на ъгъла на "Антим I" и "Богориди".

Междувременно собствениците на вече пет сгради по главната улица проявяват интерес да се присъединят към програмата "Нов живот за старите фасади на Бургас". Очертава се в близко бъдеще по "Александровска" и "Богориди" да има тук-там по някоя несанирана фасада, а не както досега тук-там по някоя санирана.

Община Бургас благодари на всички частни собственици, които сe присъединиха или ще се присъединят към програмата. Осъзнаването, че градът е на всички и всички имаме отговорности към него, може само да помогне за неговия възход!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови