Ето какво се случи на Буургсток /снимки/

Рок-музика, модерна литература, дизайнерско арт-ревю, вдъхновено от епохата на 60-те и 70-те събраха бургазлии и гости на 9 август в Дома на писателя в Бургас. 

Това стана по време на второто издание на „Буургсток“, посветено на 50-годишнината на едно от най-легендарните арт-събития на епохата – фестивала Уудсток. 

Събитието е инициирано от Творческата и Етическата комисия на БПО и се провежда в сътрудничество с арт-къща ЛаМалена и младата дизайнерка Михаела Бошева. 

Наред с литературни четения, в които се включиха бургаски творци от всички генерации, бяха показани уникални тоалети и аксесоари, вдъхновени от Уудсток и рок-стилистиката. 

В двора на Дома на писателя бе подреден Простор на въображението, а всеки участник и гост на феста имаше възможност да донесе със себе си фланелка, върху която ще бъде направена оригинална дизайнерска рисунка, като спомен от Буургсток 2019. 

Със специални музикални поздрави във феста се включиха изпълнители от страната и от чужбина. Сред тях бяха италианският рок-изпълнител Alberto Drago Ragozza и блус-изпълнителят от Русия Captain Nemoff (Евгений Немов), музикант, който сам прави китарите си от кутии за пури. 

Водещи на „Буургсток” бяха поетесите Наталия Недялкова и Лили Христова. Сред гостите бяха д-р Васил Костадинов и съпругата му Татяна Костадинова. Бургазлии познават д-р Костадинов не само като управител на една от най-големите медицински лаборатории ЛИНА, но и като човек, който подкрепя изкуството и сам създава такова - пише прекрасни стихове. На „Буургсток” присъства и Денчо Михов от издателство „Либра скорп”.  

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови