Разширяват мол Галерия в Бургас с 15 хил. кв.м

Южноафриканският собственик на мол „Галерия“ в Бургас MAS Real Estate е придобил терен за разширяването му,

което ще добави към него още 15 хил. кв. м брутна отдаваема площ, става ясно от отчета на компанията за първото полугодие.

Компанията обяви плановете си за разширяването на търговския център в морския град още през март миналата година, като целта е да бъдат увеличени площите за мода, отдих и забавления. Това ще консолидира доминиращата позиция на мола в района, в който той има обхват (около 480 хил. души на разстояние един час с кола).

Преустройството на мол „Галерия“ в Стара Загора, което започна през март тази година, трябва да приключи през декември, става ясно още от отчета на MAS. Инвестицията в обновяването на търговския център възлиза на 5 млн. евро.

През 2017 г. MAS Real Estate придоби моловете „Галерия“ в Стара Загора и Бургас от полската група GTC чрез дъщерното си дружество PKM Investments в сделка за 62 млн. евро. Управлението е съвместно с Prime Kapital, с която MAS оперира и в Румъния.

През първото полугодие двата търговски центъра са донесли на южноафриканския си собственик приходи от наеми на стойност 8,3 млн. евро и са четвъртият по големина източник на приходи за компанията сред притежаваните от нея активи в Западна и Централна и Източна Европа, става ясно още от отчета. Молът в Бургас е с брутна отдаваема площ от 38,372 кв. м, като незаетите площи са само 2,7%, докато търговският център в Стара Загора разполага с брутна отдаваема площ от 25 393 кв. м, от които свободните площи са 2,6%.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови