Ето кои проекти бяха отличени на АрхиМория 2019

Призове получиха най-добрите проекти на бургаските архитекти, участвали в традиционната изложба АрхиМория 2019. 

Почетните грамоти със званието АрхиМаг бяха връчени на официална церемония в експоцентър „Флора“, в присъствието на бургаската колегия на Камарата на архитектите.

Експозицията, която е ситуирана на бул."Алеко Богориди", преди ул."Михаил Лермонтов", бе открита на 7 ноември, понеделник по случай Международния ден на Архитектурата. Изложението включи проекти или реализирани обекти през последните 2 години.

Жури в състав - арх.Александър Минчев, арх.Христо Топчиев и арх.Георги Бачев отличиха най-добрите в категориите - интериорен дизайн, еднофамилни жилищни сгради, многофамилни жилищни сгради за целогодишно и сезонно ползване, обществени сгради, градоустройствени и благоустройствени разработки и дипломни работи на студенти по архитектура. 

Случайно или не, три от категориите бяха с по двама призьори.

За „Многофамилни жилищни сгради за целогодишно и сезонно ползване“, званието АрхиМаг получиха „Вертикали“ за реконструкция и разширение на балнеосанаториума в Сливенсите минерални бани и „Онли“ ООД за хотелски комплекс „Стоилово Парк“ в малкотърновското село Стоилово.

В категорията „Обществени сгради“ наградата си поделиха „24 arch” - за реконструкцията на площад „Жулиета Шишманова“ и проекта за Артиума в Несебър и Design Bureau - архитекти Бурулянови за проекта им за обслужващ павилион към Парк на миниатюрите в Бургас.

За „Градоустройствени и благоустройствени разработки“ бяха отличени 

Атика Р5 за реконструкцията и визията на обновения булевард „Богориди“ и „Урбана“ за благоустрояването на улица „Алеко Константинов“.

За „Интериорен дизайн“ званието АрхиМаг получи „Think Forward” за  проекта „Един български офис“.

В категория „Еднофамилни жилищни сгради“ наградата бе за „Design Bureau“ за „Titan Fitness House“ в Твърдица.

Бяха връчени грамоти и двама завършили студени – арх. Стела Богданова и арх. Борис Добрев.

В Деня на архитектурата в Бургас бяха включени лекции и презентации. Арх. Александър Минчев представи проектът „Обществена сграда с нови възможности“ – библиотеката във Варна, а арх. Георги Бачев – „Място за хората - площадно пространство край морето“ – реконструкция на старите къпални във Варна.

Празникът завърши с изискан коктейл за всички участници и гости.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови