Бургаски дизайнери вкараха възрожденски бит в модерен офис

Think Forward получи награда за Интериорен дизайн АрхиМория 2019

Званието АрхиМаг за интериорен дизайн получи „Think Forward” за проекта „Един български офис“. Това стана по време на откриването на уникалното бургаско изложение „Архимория 2019“ на 7 октомври.

Титлата АрхиМаг се връчва само в Бургас и е едно признание за магьосничество в архитектурата.

Бургаското архитектурно и дизайнерско студио Think Forward е екип от двама креативни млади хора - арх. Галина Милкова и дизайнерът Недко Николов. 

Проектът им – „Един български офис“ получи не само отличието в категория „Интериорен дизайн“, а след и специалната награда на журито.

„Вместо да използваме добре познатия подход на конт между старото и новото, решихме да интерпретираме традицията, като я осъвременим и запазим художествената й стойност“, споделиха младите дизайнери.

Младите дизайнери са пресъздали малката кръгла българска маса, която е сплотявала рода. Под нея е постлана ръчно тъкана вълнена черга от „Лудо младо“. Масата е поставена в къта за формални срещи.

В настилката са намерили място полета с ръчно изработени авторски бетонови плочи, като в тяхе кодирано пос елемента Маказ – хармония и равновесие.

Офисът на българската компания е разположен в Северната промишлена зона на Бургас, в непосредствена близост до най-голямото от езерата - Вая.

Затова е проектирана остъклена фасада на административната част – гледката се превръща в жива картина и част от вътрешното пространство.

Пространствата са отделени чрез стъклени прегради с максимална прозрачност стъклени тухли, които осигуряват визуална свързаност и едновременно с това акуснична изолираност.

***

ГАЛИНА МИЛКОВА

АРХИТЕКТ/АРТИСТ

Галина Милкова завършва УАСГ, специалност „Архитектура“, катедра „Обществени сгради“. Стипендиант на Фондация „Еврика“ за овладяване на знания в областта на строителството и архитектурата. Стипендиант на Баумит две поредни години. Носител на първа награда в световния конкурс за дипломни проекти Degree&Profession International Awards за дипломен проект „Демократос – център за култура и дебати“ в центъра на Бургас до пл.“Тройката“.

Печели в екип почетен приз и плакет за България в световния студентски конкурс за пасивна офис сграда на американската инженерна асоциация ASHRAE – Student Design Competition: Integrated Sustainable Building Design. Част от проектантския колектив на пл.“Тройката“.

***

НЕДКО НИКОЛОВ

ДИЗАЙНЕР/АРТИСТ

Недко Николов завършва бакалавърска степен във Факултета по изящни изкуства, “Св.св. Кирил и Методии”, гр. Велико Търново, специалност „Педагогика на изобразителното изкуство, специализиран профил “Скулптура”. През 2010г. печели грант по програма Еразъм и специализира в университета De Belas Artes, гр. Лисабон, Португалия. Учи Магистърска степен по Пространствен дизайн, НБУ София. Участва в колективна изложба в гр. Лисабон, Португалия.

Печели пето място в световен конкурс на университета IED Milano 2010 на тема „Му Cult” и второ място в световен конкурс на университета IED Barcelona 2011 на тема “Reuse Design”. Участник и в изложба SofiaDesignWeek 2012.

Текст: Ирина ГЕНОВА

Снимки: meduzata.com и Think Forward

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови