На плажа: Ето какво правиха бургазлии

Още един откраднат ден от лятото.

Това се случи в неделя, 20 октомври на плажа в Бургас. Стотици бяха мераклиите да събират слъннчевите лъчи, след като малко преди обяд мъглата се вдигна.

Не липсваха и такива, които поплуваха в морето. И нищо странно, все пак водата е 21 градуса.

Още от сутринта обаче заклетите рибари заметнаха въдиците и започнаха да къпят червейчатата. Някои от тях дори се похвалиха с улов, предимно на попчета.

Над Черноморието след обяд ще бъде слънчево, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И през първата половина от новата седмица промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. 

Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните ще бъдат между 7° и 12°. И в планините ще остане слънчево, с температури, по-високи от нормалните за втората половина на октомври.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови