Ето първите наградени от фондация «Евгений Мосинов»

При изключително голям интерес преминаха първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“.

Церемонията бе под патронажа на областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков и в партньорство с Бургаския свободен университет.

Събитието се проведе снощи в атриума на БСУ и събра на едно място видни магистрати, общественици , научни деятели и такива с принос към академичните среди на БСУ, представители на адвокатските колегии от Бургас, Пловдив и София и уважавани фигури от местната и държавна власт, представители на бизнеса.

По време на церемонията бяха наградени студенти за отличен успех от Центъра по юридически науки и Центъра по икономически и управленски науки на БСУ. Отличия бяха връчени и на студенти за участие в национални и в общински състезания, олимпиади и др. Почетни плакети и грамоти получиха преподаватели на бургаския ВУЗ, както и деятели с принос към научната и академична дейност на университета.

По време на тържествената церемония бяха събрани средства, които ще се ползват от фонда за първите стипедии на студенти в специалностите „Право“ и „Икономика“.

*Фондация „Евгений Мосинов“ е учредена в памет на бургаския адвокат Евгений Мосинов, който беше и преподавател в Центъра по юридически науки и в Центъра по икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет /БСУ/ още от самото му създаване. Като главен асистент в БСУ е обучавал студенти в дисциплините „Обща теория на правото“, „Основи на правото“, „Търговско право“, „Юридически практикум“ . Бил е секретар на редколегията, отговаряща за издателската дейност на Юридическия факултет в периода 1995-1999 година в т.ч. и на Юридическия сборник, издание на ЦЮН.

Ето и пълния списък на наградените:

Награди за отличен успех:

1. Пейчо Колев Колев – Финанси – 5.51, 6.00

2. Юлияна Кирилова Адриянова – право, 5 курс - 5,70

3. Красимир Атанасов Русев – право, 5 курс, 5, 68

Наградени студенти за активно участие в национални и в общински състезания, олимпиади и др.

1. Отбор по гражданско право и процес  - Теодора Янева, Мая Тодорова, Теодора Маринова, Красимир Русев с ръководител проф. д-р Силви Чернев. Участват в национални състезания с отбори от всички университети, в които има правни факултети, и заемат челни позиции. През миналата година. Клубът по гражданскоправни науки в БСУ беше домакин и организатор на VII Междууниверситетско състезание за решаване на гражданскоправен казус, участие в което взеха 12 отбора от 6 университета в страната.

2. Станислав Иванов – студент в 4 курс в специалност „Право“, ЦЮН – председател на Студентския съвет на БСУ, член на Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България, участник в нормативни инициативи за правата на студентите от частните висши училища, участник в организацията на инициативи в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в периода м. януари – м. юни 2018 г., активен организатор на младежки събития в БСУ и в град Бургас.

3. Гюнай Ахмед - студент в 3 курс в специалност „Счетоводство и контрол“, ЦИУН - участник в екип в хакатона “NASA Space Up Challenge” през м. октомври 2018 г., мобилност по програма Еразъм+ през 2019 г., сътрудник в организацията на Юбилейната научна конференция на ЦИУН 2019 г., участник в конкурса за бизнес идеи Beyond 2019 -2020 г.

4. Иван Катунин - студент в 4 курс в специалност „Бизнес администрация“, ЦИУН – 1 място в XIХ Конференция за студентско научно творчество в БСУ, участник в екип в хакатона “NASA Space Up Challenge” през м. октомври 2018 г., мобилност по програма Еразъм+ през 2019 г., участник в конкурса за бизнес идеи Beyond 2019 -2020 г.

5. Гергана Аврамова – докторант – специалност ПНУП (Предучилищна и начална училищна педагогика)– ЦХН, активен участник в Студентското научно творчество, с множество научни публикации

6. Мария Даскалова - студент във 2 курс в специалност „Софтуерно инженерство“, ЦИТН  – участник в екипите на хакатоните “NASA Space Up Challenge” през м. октомври 2018 г. и през м. октомври 2019 г., участник в „Академията на ScaleFocus”, участник в конкурса за бизнес идеи Beyond 2019 -2020 г.

Наградени преподаватели:

1. доц. д-р Христо Павлов - ЦЮН

2. доц. д-р Мария Нейчева – ЦИУН

3. доц. д-р Славка Димитрова - ЦЮН

Категория „Деятели с принос към научната и академичната дейност на университета“

Наградени:

1. Янко Янков – управител на Алианц Банк – Бургас – член на Настоятелството на БСУ, активно участва в образователния, в научния и в организационния живот на БСУ, включва се във всички акредитации на университета и на ЦИУН; подпомага научни изяви на студенти и преподаватели, съдейства за провеждане на студентски практики и стажове.

2. Боряна Димитрова – член на ВСС от 2017 г.;  2007 – 2017  председател  на Окръжен съд – Бургас – активно участва в организирането и провеждането на международни конференции на ЦЮН, в акредитациите на университета и ЦЮН, подпомага активно провеждането на събитието Награди на декана на ЦЮН чрез предоставяне на стипендия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови