Новият билдинг на Тройката цъфва след година и половина

Ансамбълът на сградите на Хаджипетровите мелници на площад Тройката ще бъде сринат до основи, а на негово място ще „разцъфне“ съвременен билдинг.

Новата 9-етажна сграда ще бъде довършена и пусната в експлоатация след година и половина. Това съобщи собственикът на книжарница Хеликон Данчо Панайотов.

Ето изявлението на Данчо Панайотов до бургаската общественост:

Бихме искали да Ви уверим, че книжарница „Хеликон“ не само ще я има в Бургас, но и ще се завърне на същото място в много по-красив, многообразен и съвременен вид! И ще е истински храм на книгата! Защото „Хеликон“ е част от духа на нашия любим Бургас.

Така добре познатата и обичана книжарница Хеликон – Бургас е открита на 1 юли 1996 г. Сградата е преустроен от нас склад за зърно по договор за наем с тогавашните собственици. Тя няма статут на паметник на културата.

Книжарници „Хеликон“ са осъществената наша мечта, нашата професионална реализация и нашето всичко. Затова повече от всички, ние не само ще се погрижим за съхраняването им като културни емблеми, но и за осъвременяването и развитието им. Уверяваме ви в това!

В новата сграда е планирано голямо пространство за организиране на книжарница Хеликон. През този период от около година и половина, Вие, нашите приятели и клиенти, ще можете да намирате книгите и доброто ни обслужване на две нови места, които са достатъчно удобни като локации. И те са вече известни – на ъгъла на „Александровска“ и „Македония“, и близо до компаса на ул. „Васил Априлов“.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови