Бургаските съдии не се плашат от коронавируса, няма да ваканцуват

В Окръжен съд – Бургас разглеждането на дела в открити съдебни заседания продължава поради липса на констатирани случаи на заразени лица в Бургаски окръг, до промяна на обстоятелствата.

Това съобщиха от пресцентъра на институцията, във връзка с препоръката на Висшия съдебен съвет делата да се отложат с месец заради коронавируса.

В Апелативен съд – Бургас също няма да се отлага разглеждането на насрочените съдебни дела до промяна на обстоятелствата. 

Работата в съдебната институция ще продължи с нормален ритъм, като ръководството на Апелативен съд – Бургас е предприело своевременно мерки за профилактика на острите респираторни заболявания. 

Като превантивна мярка препоръчват гражданите и адвокатите да извършват справки по телефона или чрез e-mail адресите на съдебните деловодства.

В съдебната палата в Бургас дезинфекцират по няколко пъти на ден, като така спазват мерките, наложени от кризисния щаб към общината.

Съдийската колегия на ВСС препоръча на всички административни ръководители да отложат за срок до един месец съдебните заседания. С 9 гласа това се прие срещу алтернативното предложение - да се отложат до 2 седмици.

Подобна "неочаквана ваканция" е безпрецедентна в новата ни история.

Текст и снимка: meduzata.com          

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови