Спазват ли се извънредните мерки в Бургас? /снимки/

Мерките наложени заради пандемията COVID-19 затвориха кафета, ресторанти, магазини, и всякакви места, на които се събират повече хора.

Така ще е до 29 март, т.е. две седмици, разпореди правителството.

Как се спазват извънредните мерки в Бургас – това проучи екип на meduzata.com.

Всички плажни капани бяха ударили кепенците, а на вратите им висеше надпис „затворено“. Минавали са от МВР на проверка, споделиха свидетели, а глобата е до 5 хил.лв.

Бургазлии обаче са свикнали със своята разходка и кафе на крайбрежната алея и днес не изневериха на навиците си. Чашката ободрителна напитка те вземаха от автомат или павилион и сядаха на неприбраните столове и пейки на капаните. 

Така плажът придоби обикновения си извънсезонен вид.

Все пак посетителите на Морската градина и крайбрежието са намалели драстично. Заради това „зелената зона“, която е безплатна до май беше пуста и само тук-таме се мяркаше по някой автомобил.

Според разпорежданията работят само магазините за хранителни стоки и аптеките. В хипермаркетите истерията по пазаруването още не е отшумяла. Все още се виждат хора, пълнещи колички с продукти от първа необходимост и най-вече тоалетна хартия.

Търговците се чудеха дали имат право да работят, след разясненията на мерките, според които фризьорски салони имагазини за дрехи също могат да са отворени, освен ако не са в молове.

Някои от забранените магазини се изхитриха също да отворят днес. На входа на някои от тях обаче имаше ограничение да не влизат купувачи в помещенията.

Собственици на търговски обекти обмисляха да заобиколят забраната като сложат табелки „офис“, а тайно да обслужват клиенти.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови