Ето допълнителните мерки срещу COVID-19 в Бургас

Дезинфектират се гетата на Бургас, обработват се входните врати минимум 4 пъти дневно

След като вече COVID-19 доказано е в Бургаска област се въвежда още по-строг контрол. 

„Първият случай на коронавирус в Бургаска област е потвърден. Жената е на 39 години, от Карнобат, настанена е в инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас.

Засилваме мерките в Бургас и прилагаме тези, които всеки ден набелязваме!“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Обработват се улиците с хлорен разтвор, включително и денем. Вчера започна и дезинфекция в ромските махали. Най-напред общинските екипи минаха през "Победа", следват тези в "Меден рудник", "Горно Езерово", "Долно Езерово", "Черно море", "Рудник" и Равнец.

Продължава редовната обработка с дезинфектант на детски площадки, автобусни спирки и подлези. Увеличен е броят на екипите, занимаващи се с тази дейност. Кметът благодари на бургаската Пожарна, която също се включи с техника и хора.

Започна зареждането на всички големи търговски обекти в Бургас с диспенсъри за третиране на ръцете с дезинфектант. Осигурени са хората и фирмите, които ще обслужват тази дейност. Община Бургас осигурява както устройствата, така и регулярното им зареждане за своя сметка.

Всички държавни и общински медицински заведения вече са оборудвани с такива диспенсъри. Ако частните не успеят за своя сметка, Общината ще снабди и тях.

Предстои на публични места в града да бъдат поставени мобилни мивки с вода и течен дезинфектант. Използвайте ги!

Има предписание да се обработват входните врати и асансьорите на жилищните сгради минимум 4 пъти дневно. Ако не се прави от живеещите там, ще извършвано от общински служители.

„Имаме сигнали, че много стоматологични кабинети се затварят, ще отворим дежурни, лекарите ще бъдат екипирани. Няма да оставим никой без стоматологична помощ“, заяви кметът.

Той апелира хората над 65 години да си стоят вкъщи.

Има недостиг маски и общината се грижи за обезпечаването, като приоритет са УМБАЛ и белодробната болница.

За се минимизират контактите над 50% от общинските служители са с изнесени работни места.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови