Eто как бургазлии «спазват» мерките срещу COVID-19 /снимки/

Пълна с хора е Морската градина на Бургас, както и крайбрежната алея и плажа, видя екип на meduzata.com.

Хубавото време през уикенда изкара пак навън бургазлии въпреки наложената забрана и строги мерки срещу разпространението на COVID-19, влезли в сила от 00.00 ч днес.

Една от тях е забраната за посещения на паркове, градини, спортни и детски площадки. 

Забранени са и кафеавтоматите, но на Северния плаж един си работеше, хората пуската стотинките, пипаха бутоните с пръсти и източваха топлите напитки.

На плажа също кипи живот. Освен разхождащите се, клубът по кайсърф усилено тренираше. Разноцветните крила на сърфовете се рееха в небето, а любителите на този спорт се отдадоха на хобито си.

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове. Тази мярка е с цел да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

Също така се забранява на лицата под 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч. Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. 

Собствениците на домашните любимци ще бъде позволено влизането в обособени части от парковете, без да се допуска натрупване на хора.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови