В Бургас забраняват секса на обществени места 

Сексът на обществени места в Бургас ще бъде забранен.

Това става ясно от докладна записка, внесена от кмета Димитър Николов за гласуване в Общинския съвет за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас, съобщи gramofona.com. 

Това се прави предвид промени в Закона за защита от шума в околната среда, заради които следва да бъде въведен нов ред, който да замени досегашния.

При преглед на част от разпоредбите в общинската наредба се е установило, че същите се нуждаят от прецизиране, за да съответстват с новата законова уредба.

С оглед на горното се внася промяна на т. 3 от Допълнителните разпоредби на наредбата. В момента тя гласи, че: …„действия нарушаващи моралните норми“ са употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие.

Сега след думата „спокойствие“ се добавя запетая и изразът: „както и осъществяване на полов акт или физиологични нужди на обществени места“.

Сред другите изменения е и това, че се забранява събирането и съхраняването на отпадъци в сгради и прилежащите им площи, незастроени части от имоти (дворни места), с изключение на случаите, в които има издаден документ за това.

Забранява се и изнасянето на стоки за реклама или продажба извън търговския обект.

Създават се и нови членове към Наредбата, които касаят озвучаването на обществени мероприятия на открито и презентирането със звук от пътни превозни средства на търговски продукти, културни или обществени мероприятия.

ДОКЛАДНАТА ЗАПИСКА ЧЕТЕТЕ ТУК, ТЕКСТЪТ Е В §7

Добавете коментар


Защитен код
Обнови