Ето как бургазлии спазват мерките срещу К-19 /снимки/

На бургазлии им писна от ограниченията, въведени заради пандемията от коронавирус и правят всичко възможно да ги заобиколят.

От 27 април се отвориха паркове и градини, както и плажната ивица, но със строги правила. Още през първите 2-3 дни те обаче бяха потъпкани от част от хората.

Плажните капани, които не работят до второ нареждане, са оставили дежурна охрана. Често обаче в тях се вихрят мини купони от по 3-4 участника, които правят компания на пазача.

На такива се натъкна снощи екип на meduzata.com. Снимките са от един от капаните, но същото е положението и в още няколко.

От община Бургас пък днес съобщиха, че са написани 42 акта за нарушаване на правилата от последната заповед на здравния министър.

Припомняме на бургазлии, че:

Родителите с деца и бременните жени могат да използват парковете, както и прилежащата на Морската градина плажна ивица, между 9:30 и 18:30 ч., а единично спортуващи и собственици на кучета – до 9:30 и след 18:30 ч. 

Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м и носенето на предпазни маски. Забранява се сядането на пейки или в зелени площи, употребата на алкохол. Все още не е разрешено използването на спортни и детски площадки и съоръжения.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови