Откриха бургазлия с COVID-19 в софийска болница

Бургазлия, който е настанен за лечение в софийско кардио отделение е дал положителен резултат от теста за коронавирус, седмица след приема му там и ще продължи лечението си в столичното здравно заведение.

47 остават случаите на заразени с коронавирус в Бургас, като не се смята горният случай. 26 са излекувани, 7 са в болница в добро общо състояние, като един от тях е отново включен на кислородотерапия. Един нов случай на излекуван от коронавирус, стана ясно от заседанието на общинския щаб днес. 

Днес се изследват 45 служители на бургаските Центрове за настаняване от семеен тип, както и на 9 служители от кухня към бургаската полиция, както и 97 служители на домове за стари хора в областта. Взетите проби на служителите на Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ и другите ЦНСТ в Бургас са отрицателни. 

Екипите на УМБАЛ – Бургас и Спешна помощ са осигурени с необходимите защитни облекла и предпазни средства стана ясно от заседанието на щаба днес. 

398 жители на областта и 300 души в Бургас към днешна дата са под карантина. Забелязва се увеличение на поставените под карантина в региона. 

Ежедневно продължават доставките на хранителни пакети по програмата на Общински съвет – Бургас, както и на семействата на деца от детски градини и училища, които са подадени от директорите на учебните заведения. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови