Торти за медиците на първа линия в Бургас

Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците, които денонощно се борят за здравето и живота на бургазлии.

От компанията изработиха торти във формата на лекарски престилки, под които се вижда символът на „Супермен“ и има за цел да изобрази, че не анимационните герои, а лекарите са истинските супергерои.

Изработените торти бяха дарени на Спешното отделение и Родилното отделение към УМБАЛ-Бургас, както и за Центъра за спешна медицинска помощ – Бургас.

От веригата отбелязват, че са се спрели точно там да дарят, защото лекарите и медицинският персонал там е на „първа линия“ в борбата с пандемията. Абсолютно закономерно било да се дари и момент на радост на хората, които даряват хиляди бургазлии с много подобни мигове – служителите в Родилното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„За нас мисията на лекарите и сестрите в родилното отделение е достойна за уважение във всеки един момент, но изключително много сега. По време на такава голяма пандемия грижата за родилките и новородените е от първостепенна важност. Смятаме, че нашите лекари в Бургас се справят прекрасно с тази задача и затова искахме да отдадем дължимата благодарност и на тях.“, каза Наталия Георгиева, оперативен мениджър на Сладкарска верига „Роза“, която връчи специалната торта на д-р Антонио Душепеев – началник на отделението, и Руска Ганчева – старша акушерка на отделението.

Голяма беше изненадата и на медицинските работници в Центъра за спешна медицинска помощ. Много често медиците и шофьорите на линейки, които също са на първа линия не само по време на пандемия, но и в нормалното ни ежедневие, остават извън светлината на прожекторите. От името на Центъра дарението беше прието от неговия ръководител - д-р Николова.

„Нямаше как да не дарим и на Спешното отделение към УМБАЛ-Бургас. Там пристигат почти всички спешни случаи не само в Бургас, но и в региона. Пожелаваме им здраве и сили, за да продължават да помагат“, сподели Наталия Георгиева.

От името на медиците в Спешното дарението беше прието от д-р Здравка Инджова, която е началник на отделението.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови