Двата плажа на Бургас с безплатни чадъри

23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, както вече meduzata.com съобщи. 

Сред допълненията към обявените вчера 17 безплатни плажа са Лозенец – централен, курорта Дюни, Бургас – север, Бургас Централен и Шкорпиловци – юг

Ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България.

„И в момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които вече са платили – възнаграждението ще бъде прехвърлено за догодина“, коментира тя.

„Прави ми неприятно впечатление, че един и същ концесионер на къмпинг „Градина“- част 2 и на „Перла“е предложил 8 лв. за плажните принадлежности“, коментира тя.

 „Надявам се концесионерите и наемателите да бъдат разумни и отговорни. Всички заедно искаме да привлечем българските туристи по нашето Черноморие и да предложим максимално добро качество“, подчерта Ангелкова.

Тя подчерта, че държавата не може да се меси в ценовата политика на хотелиерите, тъй като секторът е изцяло частен.

Министър Ангелкова уточни, че в момента текат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови