Арена Бургас ще отвори врати през декември

Премиерът Бойко Борисов провери на какъв етап е строителството на модерната спортна зала "Арена Бургас”, заедно с министър Владислав Горанов и зам. министър Николай Нанков.

“Арена Бургас” ще е единствената зала в България, която е адаптирана за лекоатлетически състезания от международен мащаб.

Тя е мултифункционална и в нея може да се провеждат тренировки, големи културни събития, циркови представления.

Ще разполага с паркинг за 800 автомобила и 15-20 автобуса. В момента се реконструира и улицата към нея, за да се осигури бързо влизане и излизане, което е важно за такива съоръжения.

Очаква се залата да отвори врати през декември. Тя ще се стопанисва от държавното дружество “Академика”.

„Много съм доволен от облика на „Арена Бургас“. Скоро градът ще има още едно прекрасно съоръжение. В новата зала ще се провеждат големи спортни събития и концерти. Цялата инвестиция възлиза на общо 55 млн. лв., като за оборудване са отпуснати и допълнителни 5 млн. лева по линия на дружеството „Академика 2011“. 

Общината също инвестира свои средства, за да изгради модерна инфраструктура около залата. Седалките вече са доставени. Предстои и съвсем скоро да започне монтажът на специалното финално покритие от ламарина за покрива на залата“, коментира Бойко Борисов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови