Ангелкова: Пристига първият чартър от Амстердам

„Благодаря специално на господин Николов и на целия екип, който направи това изследване. То е изключително важно за сектор туризъм, защото Бургас е регионът от Южното Черноморие, където под 1 процент са се докоснали с коронавируса,

което означава, че ние сме сигурна дестинация, че тук се вземат мерки и ще продължат да се вземат мерки за всички, които работят в сектора“, заяви Николина Ангелкова - министър на туризма в Бургас днес.

Днес бяха представени резултатите от мащабно имунологично изследване на Бургас и региона. То показа, че под 1 % от местното население и сезонните работници в туризма са се срещали с КОВИД - 19. 

Резултатите съобщиха и разтълкуваха бургаският кмет Димитър Николов, главният здравен инспектор на държавата доц. Ангел Кунчев, директорът на Национален център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров, министърът на туризма Николина Ангелкова и деканът на бургаския Медицински факултет доц. Цветан Велинов.

Ето какво заяви министър Ангелкова:

Сутринта проведох среща със Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Там всички хотели и ресторанти, които са отворили, спазват указанията на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването, за да може да гарантираме безопасността и сигурността на туристите. 

Очаква ни едно много трудно лято, със сигурност е изключително важно да бъдем дисциплинирани и вярвам, че всеки един, който работи в сектора, го прави.

Очакваме утре и първия чартър, който ще пристигне от Амстердам.

Много важно за работещите в този сектор е и вчерашното решение на Министерския съвет, с което приехме мярката 80 на 20 за работещите в сектора, за останалите си продължава 60 на 40, плюс 290 лева за секторите Туризъм и Транспорт, което ще важи от първи юли.

В непрекъснат контакт сме с всички водещи туроператори и със свои колеги. Ще продължаваме да ви информираме непрекъснато за това да стартираме активно нашия летен туристически сезон.

"Плажовете ни са по-чисти, водата е по-бистра, територията ни е по-сигурна, по-безопасна. Заповядайте в Бургас и на Южното Черноморие за една прекрасна и незабравима лятна ваканция, ние ще се постараем да ви я осигурим!", каза в заключение кметът Димитър Николов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови