Превозвачи от Бургаско: Настояваме за спешни проверки срещу копърките

Таксиметрови автомобили возят до населени места в областта на цената на билета, което е забранено от закона  

Шест транспортни фирми от област Бургас изпратиха отворено писмо до институциите с призив за спешни проверки срещу нелегалните копърки, които возят пътници нерегламентирано на цената на автобусния билет. 

Писмото е изпратено до Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи, ИА „Автомобилна администрация”, НАП, областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев. То е подписано от „М-БУС”, „Конкорд -7”, „Диес Бус”, „Експресбус-Китен”, „Царевобус-експрес” и "Созополбус".

„Обръщаме се към Вас с призив за помощ и реакция относно проблем в транспортния бранш, който в последните месеци ни нанася още по-големи загуби. По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства. Случаите, при които таксиметрови автомобили или т.нар. „копърки” извършват превози на цената на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ „Юг” до различни населени места в областта, са ежедневие и практика от дълго време. 

Тези шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места. Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление. Не на последно място – сивият сектор не плаща необходимите данъци и ощетява както нас, така и държавната хазна”, пишат превозвачите.

Те настояват за проверки и адекватни мерки, така че да бъдат защитени тези, които плащат своите данъци.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови