Подготвят терена за отделянето на английската гимназия в Бургас

Усилени ремонти вървят в момента в две бургаски училища и една детска градина - СУ "Йордан Йовков", СУ "Добри Чинтулов" и ДГ "Веселушко", свързани с отделянето на Английската гимназия в самостоятелна сграда.

Решението АЕГ "Гео Милев" да се премести в сградата на СУ "Добри Чинтулов" в ж.к. "Изгрев", което да се пренесе в съседната на нея сграда на СУ "Йордан Йовков", бе взето на последното заседание на Общинския съвет през юли.

Общо 13 класни стаи и 2 фоайета се ремонтират в сградата на СУ "Йордан Йовков", за да може в тях да се настанят учениците от СУ "Добри Чинтулов". Това са 4 стаи на Ресурсния център, който досега беше на 1-ия и ще се премести в сградата на СУ "Добри Чинтулов", както и по 2 стаи на 2-ри и 3-ти етаж и целия 4-ти етаж. Ремонт тече и в стаите на учениците на СУ "Йордан Йовков".

В сградата, в която до момента се помещаваше СУ "Добри Чинтулов", а от септември ще влязат възпитаниците на Английската гимназия, се ремонтират общо 19 класни стаи - 2 стаи на 2-ри етаж, 3 на 3-ти етаж и целия 4-ти етаж. Ремонтните дейности в учебните заведения включват шпакловка и боядисване на стените на класните стаи, ново осветление, настилка и монтаж на нови врати.

Обновяване тече и на целия 1-ви етаж в един от павилионите на детска градина "Веселушко" /до СУ "Йордан Йовков"/, който се ползваше от Центъра за подкрепа на личностното развитие. След ремонта те ще бъдат превърнати в модерен Център за музика и хореография, който ще служи за обезпечаване подготовката на учениците с профил "Музика" от СУ "Добри Чинтулов". В момента в стаите там се монтират шумопоглъщащи изолационни материали, които ще помагат на учениците да не си пречат, докато изучават отделните инструменти.

В НЕГ "Гьоте" също започва ремонт на помещенията, използвани до момента от АЕГ "Гео Милев".

Две нови пешеходни пътеки, изкуствени неравности и нови настилки на тротоарите ще осигуряват безопасен достъп на учениците от АЕГ "Гео Милев" до новата им сграда в ж.к. "Изгрев". Там ще бъдат освежени съществуващите пешеходни пътеки и ще бъдат монтирани предупредителни пътни знаци за пресичане на ученици - А19 / "Деца" / и знаци за забрана за движение със скорост над 30 км./ч. /В26/.

Подобно е и положението около входовете на СУ "Йордан Йовков", където също се ремонтират тротоарите до блок 68, подменя се осветлението и се полагат изкуствени неравности.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови