Плаж Крайморие е първият със сертификат за достъпна среда

На церемония, провела се в Бургаския свободен университет (БСУ) днес бяха сертифицирани училища, институции и фирми по кампанията „Достъпна България“.

Инициативата е на Комисията за защита от дискриминацията (КЗД).

Специална награда за достъпна среда получи концесионерът на плаж „Крайморие“ Николай Димитров, който още преди три години, без никой да изисква от него, изгради алеи за хора с увреждания, обособи и места в непосредствена близост до морето. Неслучайно лятото на ивицата често можеше да бъдат видени хора с инвалидни колички.

Ето какво заяви Николай Димитров:

За нас това е голяма чест. Още от 2017 година нашата концепция беше да правим неща, които са полезни за хората. Радвам се, че това е оценено. Има още какво да направим и следващото лято ще го видите.

Благодарим на КЗД Национална кампания  -Достъпна среда,благодаря на целият екип на плаж”Крайморие”, благодаря и на Грета Аспарухова и на всички с които постигнахме това отличие.

За нас е чест, че сме първият плаж с такъв сертификат и ще продължим по същия начин за работа и грижа за човека, това винаги е била концепцията и разбирането на всички от плаж Крайморие, благодаря ви.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови