Ето в какви цветове ще грейнат бургаските комплекси

Нова наредба ще оформи облика на градските пространства на Бургас

Архитекти, урбанисти и дизайнери в Бургас ще обсъждат проекта за  Наредба за градската среда, научи meduzata.com.

Имейл с линк към проекта е изпратен от гланвия архитект на общината Емил Бурулянов до съсловните организации, от които той очаква предложения, коментари и допълнения до 12 ноември.

Подзаконовият нормативен акт е наречен – Наребда за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на град Бургас.

С проекта са предложени и специфични цветове и лога за жилищните блокове и сгради в различните комплекси на Бургас.

За Лазур емблемата ще е платноходка, за Зорница – делфинче, за Изгрев – изгряващо слънце, за Славейков – пеликан и т.н.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ТУК!

Ето какво пише арх. Емил Бурулянов:

След обстойна подготовка и целенасочена работа на общинската администрация и в частност Дирекция „Устройство на територията“ се подготви проект за наредба по чл.13а от Закона за Устройство на Територията, която касае специфичните изисквания за облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли и, с която могат да се определят допълнителни изисквания към обема и съдържанието на подробните устройствени планове и на инвестиционните проекти.

Проектът за наредба е качен за обществени консултации на следния адрес и ще бъде достъп до 12.11.2020 г. Очаквам вашите предложения, коментари и допълнения. 

Разчитам на дейно участие от съсловните организации, тъй като наредбата е важен инструмент, който да служи в ръцете на администрацията и проектантите, във връзка с градските пространства, тяхното унифициране, предсказуемост, подредба и характерен облик.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови