Коледният дух е вече в Бургас /снимки, видео/

Въпреки COVID-кризата, Коледният дух вече облада Бургас.

Гирляндите с хиляди светлинки, коледните къчищки и хейнд мейд базар създават празнично настроение на площад Тройката.

Там е и еленът Рудолф, върху който пак се качват децата, както и светещият куб, и арката, под която пак си правят селфита бургазлии.

Коледното дърво вече е готово и аранжирано с украсата на традиционното си място. Под елхата отново има пощенска кутия, в която децата да пуснат своето писмо до добрия старец.

Къщичките са обичайните си места на площад Тройката, но работят при намалено работно време и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Коледен базар започна днес също на Тройката. От 4 до 8 декември хенд мейд майсторите са в обособената арт зона под бели шатри.

През петте дни на базара гостите на града могат да се насладят и на специалните щандове с греяно вино и домашно приготвени коледни сладки.

Спазват се всички мерки за безопасност, като е въведено еднопосочно движение за посетителите и се следи за спазване на дистанция от 1.5 метра.

Въпреки, че заради COVID-19 бургазлии няма да посрещнат заедно Новата година на площад Тройката, каквато беше традицията досега, от няколко вечери вече свети първата коледна украса в морския град.

Гирлянди със сини и бели лампички, имитация на морски вълни са монтирани по ул. Александровска – от Часовника към гарата.

Над Компаса, там където е Километър нула на Бургас има концентрични светещи кръгове, от които се спускат дъгообразни лъчи.

От Компаса до площад Тройката гирляндите с лампички са разположени в дъги като шпалир.

Точно пред сградата на общината пък е футуристичната елха с избухващи звезди в различни цветове светлини.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови