Ето първите представления в обновения Дом НХК /снимки, видео/

Творческият сезон в Дома на нефтохимика ще бъде открит с благотворителния концерт "Да дарим възможност", който ще се проведе на 09 януари, събота, от 18:30 часа в зала "Тончо Русев". 

В него ще участват изпълнителите от Red Light District Project, които са познати на бургаската публика с изявите си в So Far Sounds Sofia, "Джаз в Бургас", Local Fest, "Младежки StartUp Fest", "Бургас Рън", July Morning и други. В предстоящия им концерт ще се включи виртуозният саксофонист от Кипър - Александрос Красидес.

През януари ще се проведат още три интересни представления.

Проектът "Реконструкция, ремонт и обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Културен дом на Лукойл Нефтохим" е част от политиката на Община Бургас за създаване на активни градски пространства, които обединяват инфраструктура, събития, творчески общности и публики.

Културният дом е разпознаваема и търсена локация, разположена в сърцето на градския център и с потенциал за развиване на разнообразие от функции и взаимодействия както с околното пространство, така и с утвърдени и набиращи популярност съвременни изкуства и творчески индустрии.

Предвидените по проекта дейности са насочени към цялостна модернизация на сградния фонд, създаване на съвременен архитектурно-художествен образ на сградата, функционално и смислено обогатяване на дейностите, прилагане на мерки за енергийна и ресурсна ефективност.

Създаване на условия за насърчаване на културното многообразие, творческата мобилност, развитието на културните индустрии и съвременни форми на творческо изразяване, бизнес инициативите чрез реконструкция и модернизация на Културен дом на Лукойл Нефтохим

Реализацията на проекта добавя стойност към постигането на състояние на градската културна инфраструктура, адекватно на очакванията на съвременните публики.

Проектът се реализира чрез комбинирана подкрепа на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014- 2020, финансов инструмент Фонд за градско развитие за регионите София и Южна България от Фонд за устойчиви градове и собствен принос на Община Бургас.

Текст и снимки: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови