Ето къде можете да се подпишете срещу изграждането на подземен паркинг до хотел България

От Организация за защита на българските гражданите /ОЗБГ/ започват подписка срещу инвестиционното намерение за изграждане на подземен паркинг под градинката до хотел "България" в Бургас.

Това съобщиха от гражданското сдружение. Според ОЗБГ строеж категорично не трябва да има по няколко причини. Една от тях е, че градинката пред хотела ще бъде унищожена, а дори и да бъде възстановена, големите дървета ще се премахнат.

От сдружението считат, че започне ли строителство, летният сезон в Бургас ще премине в ремонти. Според ОЗБГ има ли такъв паркинг, трафикът на автомобили ще се увеличи.

„Това е неудобство, замърсяване, задръстване, нерви. Не е ясна и ползата за бургазлии. Липсва и прозрачност на инвестицията.  Освен това имаме съмнения, че паркингът ще обслужва предимно клиентите на казиното”, казват в писмо до регионалните медии от ОЗБГ.

Не на последно място според тях има опасност за разположената близо до градинката арменска църква, която е една от най-старите в страната.

Който желае да се разпише в подписката, може да го направи тази неделя /24 януари/ от 10:00 до 17:00 часа, която ще е на "Часовника".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови