В Бургас е слънчево и топло, време е за плаж /снимки/

След снежните бури в района на Бургас, днес времето отново е за плаж. Слънчево е и с 13 градуса температура на въздуха, което сравнено с минусовите температури отпреди дни си е направо жега.

Топлото време изкара бургазлии навън и те се отправиха към плажовете и Морската градина в неделя. 

Хората плъзнаха по пясъчната ивица, някои заметнаха въдици в морето. Други пък се пуснаха по крайбрежната алея.

Независимо от това, че капаните не работят заради COVID-мерките, бургазлии се разхождат с картонени чашки кафи, спортуват, карат велосипеди.

В понеделник сутринта все още в много райони от страната ще има валежи от дъжд, които до обяд в повечето места ще спрат, облачността от югозапад ще се разкъса. 

Ще бъде сравнително топло, с положителни минимални температури и дневни в по-голямата част от страната между 10° и 15°, в северозападните райони, където вятърът ще се обърне от североизток, по-ниски, 6°-8°. 

Във вторник и сряда в много райони вятърът ще стихне. През първия ден облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Южна България, ще превали съвсем слаб дъжд. 

Минималните температури ще са предимно между 1 и 6, малко под нулата в отделни котловинни полета, а дневните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови