Борисов: До юни трябва да пуснем едно платно от северния обход /видео/

Премиерът Бойко Борисов днес изненадващо посети Бургас. Той инспектира строежите на северния обход и на многофункционалната спортна зала Арена Бургас.

Напредва строителството на северния обходен път на Бургас. 

„Целта ни е до юни да сме пуснали движението поне в едното платно. Само това ще облекчи трафика в Бургас с 50%. Усилено се работи и по ремонта на АМ "Тракия".  Реконструкцията на пътната настилка между Чирпан и Марица ще бъде в рамките на 80-90 см., а не както първоначално бяхме планирали - 60 см. Този компрометиран участък и недовършената магистрала "Люлин" ни завещаха опонените ни. Същите, които днес ни критикуват как строим. Аз ще се доверя на най-добрите експерти в света от Fitch, според които смяната на управлението в България би представлявала риск за стабилността в страната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Северният обходен път на Бургас ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока. Ще има банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли. Цялата работа по участъка е съобразена с екологичните норми. Това доведе и до известно забавяне, но компромиси с природата няма да правим. Когато всичко стане готово, от Бургас до Слънчев бряг ще се пътува за 15 минути.

Северният обходен път на Бургас ще е с дължина 4,7 км и ще изнесе транзитния трафик, идващ от Варна и АМ „Тракия“, извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България, като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови