Посрещаме туристи на обновената автогара "Юг"

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Още следващото лято Бургас ще посреща своите гости на обновената и модернизирана автогара "Юг".Днес кметът на Бургас Димитър Николов, зам. кметът Красимир Стойчев и  изпълнителният директор на „Трейс Груп Холд” АД - инж. Боян Делчев направиха първа копка на обновяването на автогарата, откъдето тръгват автобуси за морските общини. 

 

„Вече няма да се срамуваме пред пристигащите туристите, а напротив още през следващия туристически сезон с гордост ще посрещаме чужденците“, каза Димитър Николов. 

Реконструкцията на терминала ще продължи 8 месеца. Подобренията, които ще бъдат направени ще включват изграждане на нова сграда на терминала, осигуряване на подходи и спирки за пристигащи и заминаващи автобуси, благоустрояване на околното пространство и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение. 

Проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. На събитието присъстваха още народни представители и общински съветници.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови