Ето как протичат гей и хетеро парадите в Бургас /видео, снимки/

Площад  „Тройката” в Бургас се превърна на арена на демонстрации на сексуалността. 

В 16 ч тук стартираха две събития, заради които кордони от полицаи опасват целия център на морския град.

Пред Съдебната палата започна първото издание на „Бургас прайд” под надслов – „Любовта е по-силна от омразата”. 

В същото време до „Триа сити център” започна контрапарад, който бе наречен Парад на хетеропривържениците. 

Поддръжниците на традиционното българско семейство са категорични, че гей общността не е дискриминирана и няма за какво да се афишира и да „развращава“ малолетни и непълнолетни.  

Миналата година се направи пилотна демонстрация на привържениците на хората с различна сексуална ориентация, тогава се събраха предимно тийнейджъри, а организаторът Руси Милев впоследствие бе отличен от Българския Хелзинкски комитет. Затова той тази година хвърли всичките си усилия да организира Бургас прайд, за което му помогнаха и хард хетеро лайнерите, както и медиите.

Руси Милев свари да се появи по няколко национални телевизии, за да заяви, че общността е дискриминирана, а е почти ежедневно присъствие напоследък във всички местни медии.

„Имам сключен брак в кралство Испания, който не се признава в България. Като не съм в България, се чувствам повече европейка“, заяви една от участничките в Бургас прайд.

Друг обясни надълго и нашироко що е трети пол, но хетеродемостратните не разбраха нищо.

Присъстващ на събитията хетеро мъж демонстративно яде краставица и любезно я предлагаше на участниците в гей парада. Повод за размахването на зеленчука са видеа на Руси Милев, в които той не го използва за храна.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови