Немски инвеститор стъпва в индустриалната зона на Меден рудник

Стратегическият немски инвеститор „Тисенкруп“ е готов да стъпи във втората фаза на Индустриалния логистичен парк-Бургас, която се изгражда в момента край ж.к.“Меден рудник“. Това съобщи на днешната сесия кметът Димитър Николов.

Концернът е сред водещите в Германия, работи в областта на автомобилния и корабостроителния сектор, както и в производството на промишлено оборудване. 

„Идването на подобен инвеститор показва страшно много като солидност от наша страна и приемане на Бургас като реален субект, който може да осигури условия за бизнес. Когато стъпят в някой регион това е на първо място сигнал към големите компании от техния ранг, а след това и оценка на качеството на местната власт, включително на национална и данъчна политика“, коментира Димитър Николов.

Дружеството смята да изгради уникален за българските стандарти проект, включващ иновативен център, с мащаб, достатъчен да отговори на най-високите европейски критерии. 

Освен тях парцел в индустриалната зона край ж.к.“Меден рудник“ иска да закупи и „Старт инженеринг“ АД, които смятат да направят производство за асанмблиране на „Сименс“ и „Шнайдер“, както и „Сатурн 2“ ООД.

ОбС Бургас подкрепи и друго предложение – за създаване на икономически клъстер между Община Бургас, Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия“. Това ще помогне за промотирането на възможностите за инвестиция в Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови