Шести Parking Day в Бургас

Няколко паркинг места в Бургас се превърнаха в паркове за няколко часа. Инициативата PARK(ing) Day или ПАРК(инг) ден се провежда за шеста поредна година в града. 

Чрез трансформацията на местата за паркиране за един ден, всеки трети петък на месец септември, активните граждани и организации в големите градове по света се опитват да засилят вниманието на обществото и градските управи за по- разумно оползотворяване на градските пространства и трайно решаване на проблема с непрекъснато  увеличаващия се броя на заетите от автомобили места, включително пешеходни зони и тротоарите,  в централните градски части и урбанизирани територии със засилена концентрация на населението.

Инициативата и тази година беше вдъхновена от доброволци на неправителствени организации в града: сдружение „АСУ Делфи“, фондация „Астика“, сдружение „Младежка доброволческа мрежа“ и младежи от България и Турция участници в „Европейски корпус за солидарност“. 

Инициативата PARK(ing) се провежда с подкрепата на ОП „Транспорт“ и Община Бургас. Днес тя беше посетена от общинския съветник Даниела Божинова, от „Зелено движение“, която обсъди с участниците възможностите за засилване на гражданско участие при провеждане на бъдещи обществени обсъждания на територията на община Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови