Зам. областен за пожара на Булаир 5Б: Вече ще пазим в тайна намеренията си

След като държавният имот на бул. „Булаир” 5Б в Бургас снощи бе запален два пъти, днес на оглед на щетите бе комисия от Областна администрация на чело със зам. областния управител Пламен Янев, видя meduzata.com.

„Вече ще пазим в тайна намеренията си, защото виждате какъв е резултатът“, заяви заместник губернаторът пред наш репортер.

„Мисля, че някой се опитва да принуди държавата да промени мнението си относно тази сграда. В мое лице обаче ще се срещне твърд отпор, защото дори и досега да сме имали някакво колебание точно как да постъпим, в момента това го приемем като един удар срещу държавата“, допълни Янев.

Припомняме, че пожарът в сградата, намираща на апетитно място в Стария Бургас, лумна само няколко часа, след като областният управител Стойко Танков добронамерено я предложи напълно безвъзмездно на някое министерство или общинска администрация, за да го съхрани. 

Целта бе да се запази държавният имот, а не да се пристъпва към продан. След двата пожара от снощи обаче за сградата остава само едно решение – да бъде съборена, тъй като вече изобщо не е безопасна.

Вероятно на негово място ще изникне поредният билдинг с прескъпи апартаменти, смятат предприемачи от строителния бранш.

Първият пожар в държавната сграда избухна снощи около 21 ч. Той бе гасен близо три часа от два противопожарни автомобила. 

След това около 4 ч огънят лумва отново. Дали е от нов палеж или от неугасени тлеещи въглени, засега не се знае.

И в момента от вътрешността на сградата се вие дим.

Рухнала е цялата покривна конструкция, а дюшеметата, вътрешните стени и дограмата на 2 и 3 етаж са напълно унищожени. 

На мястото все има и полиция.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови