Ето как ще изглежда детската болница в Бургас /снимки/

Готов е идейният проект на Специализирана детска болница в Бургас и днес той бе представен в залата на Общинския съвет в Културен дом НХК.

Консултантският екип от международния консорциум IDOM бе избран от Европейската инвестиционна банка, която го финансира. 

Ескперти от IDOM презентираха пред общинските съветници на Бургас проучването и идейния проект за изграждане на детската болница в града.

Здравното заведение ще е на 8 надземни етажа и един подземен.

Надземната застроена площ ще е 21 397 кв.м, а подземната – 3335 кв.м. Площта на паркингите ще е 2685 кв.м, като 119 паркоместа ще бъдат на открито.

Зоните на открито ще са 550 кв.м. Предвидена е площ за извънредни ситуации на открито – 720 кв.м, къдета ще могат да се разполагат шатри при пандемия и има паркоместа за 4 линейки.

В детската болница ще има амбулаторно отделение, многоцелеви дневен център, спешно отделение, стационарни отделения, гастроентерология, нефрология, кардиология, ендокринология, пулмология, офталмология, УНГ, лицево-челюстна хирургия, детска хирургия, детска ортопедия и травматология, инфекциозни заболявания, хематология, образна диагностика, лаборатория, координационен център.

Консорциумът IDOM включва специалисти от САЩ, Испания, Мексико, Германия и задачата му е била да направи проучване за здравеопазването в Югоизточния район на България. Специалистите подготвят финансов план за изпълнението и строителството на сградата на бъдещата Детска университетска болница в Бургас. 

Консорциумът ще има ангажимент да подготви тръжните процедури за строителство, а после Европейската инвестиционна банка ще помогне за мониторинга и контрола на самото строителство, за закупуване на специализирано оборудване за лечението на деца, като се базира на добрите практики в целия свят в тази сфера.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови