Горан Брегович взриви първата вечер на Stereo Festival в Бргас /снимки, видео/

Неизменната традиция Джулай морнинг се празнува на бургаския плаж и тази вечер и продължава до първите лъчи на слънцето сутринта на 1 юли.

Това лято обаче има още едно място, на което бургазлии и гости посрещат Джулая.

Днес започна първото издание Stereo Festival, което ще събере десетки звезди в следващите три дни. 

Тази вечер меломаратона откри Контол, а след като култовата група изпълни парчето „Най-щастливия ден“ на сцената се качиха Керана и космонавтите. След тях дойде Б.Т.Р, а към полунощ се появи голямата звезда на вечерта - сръбската легенда Горан Брегович.

 

На сцената на Stereo Festival ще се качат представители на разнообразни музикални стилове. 

Хедлайнерите на фестивала, както стана ясно, са легендата на балканската музика Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения.

Ще чуем drum & bass кралете DEEKLINE & ED SOLO, британската рага легенда General Levy и пионерът в миксирането на балкански звуци с електронна музика Кирил Джайковски. 

На феста ще вземат участие и някои от най-емблематичните български групи - Ъпсурт, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, So Called Crew, както и солови изпълнители и диджеи - 100 Кила, Спенс, DJ Mascota, DJ Ivan Shopov & TRIGAIDA, Миленита, DJ Emil Prize.

Тридневният фестивал предлага палитра от музикални жанрове, страхотно настроение и преживяване като никое друго. Организаторите споделят, че Stereo Fest е тяхната сбъдната мечта и са изключително развълнувани да посрещнат всички музикални фенове на брега на морето, за да посрещнат Джулай морнинг заедно.

Призивът им към посетителите на феста е да забравят за границите и забраните и да оставят емоцията да ги води в това единствено по рода си лятно приключение.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови