Ето кои са загиналите в Бургас полицаи

Йордан Илиев и Атанас Градев са полицаите, загинали при мелето на "Трапезица", съобщи "Флагман".

Това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона.

Загинаха двама от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас. Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев - това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона. Тази сутрин около 5,30 часа те се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му, но той буквално връхлита върху колата.

На мястото са най-близките на двамата полицаи, които ще бъдат запомнени с професионализма и безкомпромисността си. Към Бургас пътува и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В "Денят започва" заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Патрулирашщите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Текст и снимки: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови