Бойко Борисов: Северният обход на Бургас се бави вече година и половина 

Вече година и половина Северният обход на Бургас се бави и вместо да бъде пуснат за този летен сезон и да облекчава трафика по Черноморието, проектът стои недовършен.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в черноморския град. Днес той провери лично докъде е стигнало изграждането на инфраструктурното съоръжение.

 „Нужни бяха само малко усилия да завършат обхода, за да може за сезона той да работи. А сега – километрични опашки, губене на време, нерви, катастрофи, безхаберие. Вече две години очаквам да ни покажат как се строи – правилно и бързо. Дойдоха с обещанието за магистрала на година.“, коментира Бойко Борисов.

По думите му парите за този проект се харчат за други цели, а изграждането на обхода е на същия етап, на който е оставен при управлението на ГЕРБ.

„Те се провалиха във всичко. Година и половина минава, а Северният обход е на същия етап. Мина целият туристически сезон. Ние щяхме да сме го направили точно преди 8 месеца. Щеше да работи и "Струма” до Симитли“, допълни Борисов.

Друг важен за Бургас проект – зала „Арена Бургас“, също е в застой.

"Най-хубавата спортна зала, прекрасно съоръжение. Но и то по същия начин година и половина стои. Световни първенства можеше да се провеждат тук. Но така са преценили", коментира още лидерът на ГЕРБ.

В огледа на Северния обход днес се включиха още кметът Димитър Николов, водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Бургас Жечо Станков, областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев, общинският председател на партията Андрей Рунчев, кандидатите за народни представители Галя Желязкова и Анелия Долапчиева – новият организационен секретар на общинското ръководство на ГЕРБ в Бургас. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови