Над 120 автомобила са помлени от урагана в Бургас

„Огромна благодарност на всички родители и учители, които масово се включиха в дейностите по отстраняването на щетите, причинени от бурята в детските градини и училищата!“

Това заяви от личната си фейсбук страница кметът на Бургас Димитър Николов.

От изявлението му стана ясно, че над 120 автомобила са били затиснати от счупените дървета и клони и им са причинени щети.

В събота ураганен вятър със скорост около 100 километра в час буквално помля града. За около 15 минути повали стотици дървета в Бургас, отнесе части от покриви, павилиони, билбордове и санировка на блокове.

Ето какво съобщи кметът Димитър Николов:

Правим оглед на покривите в градините и училищата,  поддържаща фирма ще отстрани опасни отлепени ламарини, за да минимизираме риска. 

Благодаря и на всички граждани, деца с родителите си, групи младежи, които излязоха в пространствата пред домовете си и се включиха в разчистването на последиците в Морската градина. 

Щетите са много и навсякъде! 

Все още няколко квартала и села са без ток, аварията е голяма. 

Потрошените автомобили са над 120. 

Моля ви да бъдете внимателни през следващите дни! Все още има много пречупени клони, които при по-силен вятър може да нанесат нови щети. Същото важи и за отлепени ламарини по покривите. 

Благодаря на всички доброволци, институции, служби и фирми! Работата продължава. Събраният дървен материал се складира и ще бъде раздаден на социални заведения и пенсионерски клубове.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови