КЕВР намалява цената на водата за Бургас

Цената на водата за Бургас ще бъде намалена с 22 ст. на кубик, съобщи БНР Бургас. Това решение предстои да вземе на 6 декември Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Промяната, която ще гласува комисията е чисто техническа и не идва от инициатива на ВиК или областната ВиК асоциация. Тя е продиктувана от наредба за регулиране на цените. 

Преди изтичане на текущия ценови период, Комисията изменя одобрената цена за следващата година от бизнес плана на дружествата на база на актуална информация за инфлацията от влизането в сила на утвърдената стойност за първия период. Така, досегашната цена на водата за битовите потребители от област Бургас, ще намалее от 4.39 лв. за кубически метър, на 4.17 лв. Промяна ще има в цените на редица дружества, в това число и на ВиК-Ямбол.

Междувременно, през тази седмица ще се проведе събрание и на ВиК-асоциацията в областта, но в дневния ред няма предвидено разглеждане на предложените от дружеството 7 различни варианта на бизнес-плана, между тях и с по-ниски цени.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови