4 автомобила бяха помляни при гонка с полицията

С 4 ударени автомобила и гонка с полицията и завърши опит за обир в Бургас.

До преследването се стигнало, след като живеещи в комплекс "Меден рудник" подали сигнал в МВР, че трима души обират дома им.

При пристигането на органите на реда са задържани двама от крадците, а третият запалил колата и побегнал. След него тръгват поне 6 патрулки и след лутане из целия град, е заловен на изхода на Бургас в посока Варна.

Ето и подробностите от полицията:

Двама криминално проявени мъже /на 44 години от харманлийското село Поляново и на 59 години от София/, както и 21-годишна бургазлийка, са задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел “Криминална полиция” при ОДМВР Бургас и Четвърто РУ Бургас. 

44-годишният мъж и бургазлийката са арестувани непосредствено след извършване на домова кражба от апартамент, разположен на деветия етаж в небостъргача в ж.к. Меден Рудник, а съучастникът им – 59-годишният софиянец се опитал да избяга с лек автомобил, с немска регистрация, но е неутрализиран в района на ул. Транспортна до магазин “Пежо” в к-с “Изгрев”, след преследване, при което са нанесени леки материални щети на четири автомобила /два служебни и два на граждани/. 

Софиянецът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са били отрицателни.

Констатирано е, че в апартамента в к-с “Меден рудник” е проникнато, чрез разбиване на патрона с отвертка. Откраднати са 4500 евро, 500-600 лева, 300 турски лири, златни накити. 

Процесуално-следствените действия по случая продължават и към момента.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови