Бургас отличи своите културни дейци /снимки, видео/

В Бургас бяха отличени най-заслужилите от културните дейци на церемония в експоцентър „Флора” тази вечер.

Това се случи по традиция в навечерието на един от най-обичаните празници – 24 май. Плакетите и грамотите им бяха връчени лично от кмета Димитър Николов. 

Водещи на церемонията бяха актьорите Аглика Бояджиева и Тончо Токмакчиев.

„В навечерието сме на празника на празниците – най-пъстрият празник, в който няма бургазлия, който да не е участвал, присъствал или наблюдавал интересното шествие. В навечерието на празника искам да благодаря на всички вас – дейците на културата и изкуството, защото в последните години като че ли се заредиха няколко по-трудни и притеснени времена – с тревоги, неприятни спомени, здравословни проблеми. 

В такива трудни години винаги изплува нуждата от духовна храна и общуване, от изкуство, защото то лекува и е вечно. 

Благодаря за това, че една голяма част продължават своето творчество в много детски школи и имат последователи. Убеден съм, че младото поколение е също толкова талантилво“, каза кметът Димитър Николов.

Сред наградените бяха Златка Бобева – художник и създател на школата по батик, художникът Иван Бахчеванов, певецът Мустафа Чаушев, певецът Стефан Илчев, сценаристът и кинооператор Христо Димитров-Хиндо, поетесата и преводач Наталия Недялкова, актьорите Тончо Токмакчиев и Аглика Бояджиева.

ОЧАКВАЙТЕ СПИСЪК НА ВСИЧКИ НАГРАДЕНИ КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ!

За доброто настроение на публиката се погрижиха Мустафа Чаушев и дъщеря му Ажда, Стефан Илчев и много млади таланти.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови