След граждански арест: Полицията пуска крадеца, прибира откраднатия телефон /видео/

Абсурдна ситуация се разиграва днес в Бургас. Това научаваме от разказа на потърпевш от крадец и полиция, който е в шок от случилото се.

След като сам арестува апаша, който му е свил телефона, Евгени Петров се сблъсква с пълен абсурд. Бургазлията, който живее в Германия е потресен не толкова от кражбата, колкото от бездействието на полицията.

Ето разказа на Евгени Петров:

Този хубавец днес открадна телефона на жена ми от от морската градина. За щастие неграмотен и може би неподозиращ за online проследяване на мобилния апарат, мангала си караше спокоен колелото по пътя Бургас - Сарафово. Успях да го настигна и да му препречА пътя. Поиска ми 50 лв., за да ми върне телефона. 

Бях шокиран. Минути след това пристигна патрул на 5-то РПУ. Предложението на полицая беше да си взема телефона и да се прибера, защото въпросния бил вече техен познат и видиш ли безобиден престъпник на дребно. 

Е да, телефон за 2400 лв. си е нищо и никаква загуба. А какво стана с правосъдието? Поднесох им престъпник на тепсия. Съответно отказах, защото бях убеден, че този трябва да си получи заслуженото. 

Бях заплашен от него, че познава автомобила ми и да внимавам занапред. Накрая телефона беше конфискуван от полицията, и отказаха да ми го върнат защото нямам фактура за него. Живеем в Германия и сме временно тук. 

Не знаех, че трябва да нося фактура за всяка моя вещ по време на отпуска. Изчаках търпеливо пред 5-то РПУ и останах очарован да видя, как господина си отпътува съвсем спокойно с велосипеда. Заключенията за правосъдната система на Република България оставям на вас.

ВИДЕО ТУК!

https://www.facebook.com/reel/292246589828928 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови