Жители на Маринка блокираха пътя Бургас - Малко Търново

Жители на бургаското село Маринка блокираха за кратко движението по главния път Бургас - Малко Търново в събота следобед, преминавай бавно по пешеходната пътека в центъра на населеното място.

Местните се решиха на тази стъпка заради непрекъснатите аварии с водозахранването и лошото качество на водата в селото. Проблемите започнаха след авария на довеждащ водопорвод към язовир „Камчия“, който наложи спирането на водата във вторник. След отстраняването на аварията обаче проблемите с животворната течност продължават.

Някои домове имат вода, други не. Но дори и при тези, където тя теква, е с кафяв оттенък. Поради тази причина някои от протестиращите бяха донесли туби с ръждивата вода, които поставиха на пешеходната пътека.

Жителите на Маринка обвиняват ВиК, че не им обясняват защо в някои части на селото има вода, в други няма. От водоснабдителното дружество са извършили разкопаване с цел ремонт на място, но въпреки това проблемите продължават. 

„Браво! Ако продължавате, свържете се с Твърдица и Димчево да се включим“, коментира жителка на съседните села, където явно също имат проблеми с водоподаването.

Жителите на Маринка планират и днес да продължат с протестните действия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови