Удареното от мълния дете вече рита топка, иска да е като Меси /снимки, видео/

Осем годишният Жорко, който бе спасен след като бе ударен от мълния на плажа в Бургас, вчера бе изписан от болницата, а днес вече рита топка навън.

Родителите му днес се срещнаха с журналисти и благодарихе на всички лекари, които са допринесли за оцеляването и възстановяването на детето им.

Мълния порази 8-годишното момченце на плажа в Бургас на 20 юли в 18.40 ч. Семейството с двете си деца е застигнато от бурята и всички се отправили към ресторант “Нептун” за да потърсят подслон, но преди да стигнат Жорко е поразено от гръмотевица. 

Родителите са оказали адекватна първа помощ и детето бързо е откарано в УМБАЛ Бургас, където са предприети спешни реанимационни действия.

"Дъщеря ни тренира модерен балет. там са ѝ тренировките. Бурята връхлетя за няма и 5 минути, беше голяма паника, всички бягахме", каза майката Цветелина Тодорова. 

"Тръгнахме да бягаме, той и сестра му бяха по-напред, а ние след тях, видяхме всичко. Съветът ми е всеки да може да оказва първа помощ, това спасява животи", добави бащата Георги. 

Злополучният инцидент завършва с хепиенд благодарение на бързата реакция на родителите, професионализма на лекарите и помощта на хората, намиращи се на място. Сега Жорко мечтае д арита топка и да стане велик футболист като Меси.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови